Soarele care iti lumineaza noptile: lampi solare de exterior

Stim ca adesea exteriorul nostru are nevoie de lumina atunci cand soarele apune. Si aici intra in actiune lampile solare de exterior. Atat pentru o chestiune de utilitate, cat si pentru o intrebare pur estetica. De cate ori ai fi preferat sa petreci o seara frumoasa si linistita in aer liber, in gradina ta sau pe veranda, dar nu ai fost dotat cu iluminatul corespunzator sau te-ai regasit in spatiul tau deschis complet in intuneric? Ei bine, lampile solare de exterior sunt cu adevarat o solutie senzationala, capabila sa va ofere o atmosfera unica si relaxata, fara a va atinge factura. Vezi mai multe detalii aici.

Un prim avantaj: Consum egal cu zero

Dupa cum am mentionat mai devreme, un mare avantaj al luminilor solare este ca au consum de energie electrica zero! Vesti excelente pentru factura noastra care nu se vor inmulti brusc datorita acestor lumini inovatoare. De fapt, pentru a functiona, acestea nu necesita racordarea la reteaua electrica, iar asta inseamna, tocmai, ca avem o absenta totala a costurilor cu energia! Fantastic nu? In consecinta, singurele costuri care vor trebui suportate sunt exclusiv cele de achizitie a lampii si cele aferente eventualelor interventii de intretinere. Printre altele, acest tip de lampa devine din ce in ce mai raspandit si, drept urmare, costul a scazut treptat in timp si este acum accesibil tuturor. Asadar, avand in vedere ca pretul nu difera mult de iluminatul traditional, alegerea unei lampi solare este cu siguranta foarte convenabila, nu doar din punct de vedere economic si estetic, ci si din punct de vedere al mediului.

De altfel, din moment ce producerea de energie fotovoltaica nu implica nicio poluare a mediului, este usor de inteles ca sustenabilitatea mediului oferita de aceste lampi este hotarat mai mare decat la un alt tip de iluminat, mai ales fata de cel traditional. Prin urmare, putem spune cu siguranta ca folosirea lampilor care au nevoie doar de lumina soarelui pentru a functiona este un pas mic, dar foarte important pentru a ne proteja mediul.

Puterea solarelui poate fi folosita si pentru panourile fotovoltaice care le puteti gasi aici .

Designul lampilor solare

Fie ca este o gradina, o veranda sau orice spatiu deschis care are nevoie de lumina si iluminare adecvata, avem pe piata diferite dimensiuni si stiluri diferite de lampi solare. De fapt, pana acum designul acestor lampi nu mai sunt clasicele lampi solare voluminoase si urate la care sa arati ca acum cativa ani, in zilele noastre putem gasi diferite stiluri si alegem cele mai potrivite pentru mediul pe care dorim sa-l luminam. Modelele de ultima generatie, asadar, sunt capabile sa combine functionalitatea si economiile de energie tipice iluminatului fotovoltaic cu o estetica rafinata. Unele tipuri de lampi stradale, dar si lampile de perete, sunt echipate cu un panou solar integrat si, prin urmare, nu au impact estetic, facand lampa solara sa arate identic cu iluminatul curent clasic.

In fine, poti alege culoarea, mai deschisa sau mai inchisa, in functie de nevoile tale, de marime si de multe ori de gradul de iluminare. Pe scurt, lumineaza-ti exteriorul cu gust, economic si ecologic!