Cat dureaza scoala de soferi in 2021?

Cu totii ne-am dorit sa luam permisul cat mai repede, chiar inainte sa facem 18 ani. Masina inseamna confort, siguranta si la 18 ani o libertate de miscare pe care pana acum nu am mai intalnit-o. Permisul auto ne deschide usile pentru o lume noua gata de explorat, doar masina si bani de carburant ne mai trebuie.

Dar pana a ne trai visul cu adevarat trebuie sa facem scoala de soferi. Cat dureaza acum scoala de soferi si in cat timp putem obtine cel mai repede permisul de conducere? In articolul de astazi o sa va spunem care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a obtine permisul de conducere in 2021 si cat timp poate dura maxim toata scoala.

Dar ce facem cu scoala de soferi? Cat dureaza aceasta si in cat timp putem sa obtinem permisul de conducere? In acest articol va vom prezenta pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a va obtine permisul de conducere si cat timp poate dura pana la aceasta reusita.

In functie de categoria pentru care vrei sa sustii examenul de permis, trebuie sa ai o varsta minima implinita. 18 ani pentru categoriile: A2, B, BE, C1, C1E, TR. Poti lua un permis si la 16 ani dar poti conduce doar vehicule care au nevoie de AM, A1 sau B1.

Pentru permisul de motocicleta legea s-a schimbat mult in ultimii 10 ani. Daca vrei sa iei permisul de motocicleta la 20 de ani trebuie sa ai 20 de ani impliniti si minim 2 ani de cand ai permisul de A2 sau daca nu ai A2, trebuie sa ai 24 de ani impliniti.

Logica este simpla aici. Motocicletele sunt extrem de periculoase si pentru siguranta ta autoritatile se gandesc ca la 24 de ani vei fi mai responsabil si mai constient de puterea pe care o dezvolta motocicleta iar in plus, la 24 de ani poti avea deja 6 ani de permis de B, ceea ce inseamna ca vei avea si o experienta mai mare in trafic si atunci cand vei fi pe motor vei stii exact ce trebuie si ce nu trebuie sa faci.

Cat dureaza scoala de soferi in 2021?

Initial va trebui sa faci niste cursuri de legislatie unde vei invata semnalele luminoase, indicatoarele rutiere, semnalele politistului, etc.

Dupa ce ai terminat orele de legislatie te vei putea urca la volan, bineinteles, cu un instructor in dreapta ta. El te va invata si superviza timp de 30 de ore. Poti face intr-o luna, o luna si jumatate aceste 30 de ore si partea de legislatie de mai sus.

Dupa ce ai terminat toate aceste ore te poti inscrie pentru a sustine examenul auto si vei avea nevoie de mai multe acte pe care le vom analiza mai jos.

Acte necesare pentru inscriere la scoala de soferi in 2021

Pentru inscriere la scoala de soferi aveti nevoie de urmatorele acte:

  • carte de identitate, original si copie;
  • adeverinta de la medicul de familie ca nu exista boli cronice;
  • fisa medicala din care reiese ca esti apt pentru conducerea autovehiculelor din categoria pentru care soliciti permisul, obtinut de la o policlinica autorizata;
  • aviz psihologic care atesta faptul ca esti apt sa conduci un autovehicul;
  • certificat de cazier judiciar cu mentiunea „pentru examen auto’;
  • cerere de inscriere (oferita de scoala).

Ca o concluzie ca sa spunem cat dureaza scoala de soferi in 2021, sa spunem ca perioada de scolarizare pentru obtinerea permisului de conducere la categoria B este de 4-6 saptamani, in care sunt incluse 24 ore de legislatie rutiera si 30 de ore conducere practica.