Semnificatiile speciale ale trandafirilor OkFlora

In timp ce fiecare floare are o poveste minunata de relatat, trandafirul are un loc aparte in istoria si semnificatiile multiple ale culorilor. Folosit de sute de ani pentru a trensmite mesaje fara cuvintre, trandafirii au fost mult timp un simbol al confidentialitatii. Astfel, expresia latina “sub rosa” care se traduce “sub trandafir” inseamna ceva spus in mare secret.

Indiferent de culoare, frumusetea lor unica si parfumul subtil transmit cu fermitate un mesaj clar, aducand incantare persoanei careia ii sunt destinati.

Daca esti in cautarea unei modalitati de a da un plus de emotie declaratieie tale de afectiune, este bine sa cunosti semnificatiile fiecarei culori de trandafiri.

Trandafiri rosii

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca trandafirii rosii simbolizeaza iubirea. Ziua Indragostitilor nu ar avea sens fara prezenta acestei flori indraznete si, totodata, dramatica. Alege trandafiri rorii pentru simbolul suprem al iubiri romantice si al pasiunii durabile. De asemenea, acesta mai simbolizeaza respectul si spiritul creator al iubirii. Un simbol al iubirii adevarate care este mai puternica decat spinii, trandafirul rosu a fost si va ramane simbolul universal al iubirii inflacarate.

Trandafiri albi

Numit deseori si floarea miresei, trandafirul alb este simbolul smereniei, al puritatii si al inocentei, fiind asociat cu iubirea curata a tineretii. In Scotia, daca se observa toamna trandafiri albi infloriti, se considera a fi o prevestire a unei casatorii timpurii. De asemenea, trandafirii albi simbolizeaza adevarul si loialitatea.

Trandafiri galbeni

In timp ce in vremurile victoriene trandafirul galben simboliza gelozia, astazi acesta simbolizeaza prietenia, bucuria si grija. Un buchet de trandafiri galbeni, plini de soare si lumina, transmite mesaje calde de bucurie si afectiune.

Trandafiri roz

Simbolizand blandetea, feminitatea, eleganta si rafinamentul, trandafirul roz are semnificatii speciale in functie de nuanta sa. Astfel, rozul inchis transmite recunostinta si apreciere, in timp ce rozul palid simbolizeaza blandetea, admiratia si fericirea.

Trandafiri portocalii

Datorita tonurile lor calde si vibrante, trandafirii portocalii simbolizeaza entuziastmul si dorinta. Daca esti in cautarea unei modalitati de a-ti exprima admiratia si atractia fata de o persoana si a-i trimite un mesaj plin de pasiune si emotie, atunci alege un buchet de trandafiri portocalii.

Trandafiri lila sau violet

Gandit sa fie cat mai aproape de misticism, cu simboluri legate de fermecare, dorinta si, totodata, precautie, nu este de mirare ca trandafirii lila sau violet simbolizeaza dragostea la prima vedere, fiind o floare foarte apreciata de Valentine’s Day.

Trandafiri multicolori

Cand combini trandafirii rosii cu trandafiri de alta culoare poti transmite mesaje complexe. De exemplu, trandafirii rosii alaturi de cei galbeni trasmit mangaiere si fericire, in timp ce trandafirii rosii alaturi de cei albi simbolizeaza unitatea.

Trandafiri criogenati

Daca esti in cautarea unui mesaj care sa dureze peste ani, alege un trandafir criogenat. acesta poate dura pana la 25 de ani, mai ales daca este sub o cupola de sticla si nu este expus razelor directe ale soarelui. Datorita longevitatii sale, indiferent de culoarea, trandafirul criogenat poate simboliza temeinicia sentimentelor si, totodata, durabilitatea lor de-a lungul vietii. Alege un trandafir rosu criogenat pentru a-ti exprima iubirea profunda, intensa si fara de sfarsit.

OK FLORA ROMANIA

Str, Calea Văcărești 302, sector 4

Sector 1, Reper: MONOLIT Square Offices

București 040064

Telefon: 0758 400 400

Comenzi se detalii: okflora.ro

Localizeaza pe harta: Directions OK Flora Romania