Vrei sa cumperi o tabla magnetica? Iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta!

tabla magnetica
tabla magnetica

Daca vrei sa faci o prezentare, tabla magnetica este un produs ideal. Intrucat pe aceasta se pot lipi magneti, iti va fi foarte usor sa atasezi foi informationale, desene sau fise demonstrative. Astfel, iti vei exprima ideile intr-un mod mai clar si vei avea un impact mai mare asupra celor care te asculta. O poti folosi si pentru a explica diferite concepte mai dificile sau pentru a-ti ajuta copilul la efectuarea temelor.

Iata cum sa alegi modelul potrivit din magazinul online www.officeclass.ro!

Tipuri de table magnetice

In general, tablele magnetice sunt ceramice. Motivul consta in faptul ca acest material este rezistent la zgarieturi si are o durata lunga de viata. In cazul in care vrei sa optezi pentru alta optiune, poti cumpara si o tabla magnetica lacuita. Aceasta se va gasi la un pret redus, insa se va deteriora mai usor.

Pentru a fi utilizata mai mult timp, va fi necesar sa aplici o solutie de curatare specifica. Ai grija sa folosesti un marker de whiteboard si sa nu apesi prea tare zona respectiva. Din neatentie, se poate folosi si markerul permanent.

In aceasta situatie, este indicat sa scrii peste urmele lasate si sa stergi apoi totul cu un burete. Pentru un design profesional, alege o tabla magnetica din sticla. Aceasta este disponibila in mai multe culori si se va integra perfect intr-un birou modern.

Tabla fixa sau mobila?

Majoritatea tablelor amplasate in salile de sedinte sunt fixe. Acestea pot fi demontate si puse pe un suport, insa nu pot fi mutate in timpul unei prezentari. Pe de alta parte, tabla mobila iti va oferi mai multa libertate de miscare.

Aceasta va fi de tip flipchart, ceea ce presupune ca va avea incluse roti si brate laterale. O tabla rotativa va dispune si de un mecanism care permite rotirea la 360 de grade, fiind astfel disponibile doua suprafete pentru scriere.

Alegerea clasica este tabla simpla de tip monobloc. Persoanele care fac prezentari lungi pot folosi un model dublu. Pe langa suprafata principala, aceasta dispune si de un panou lateral mobil. Este fixat pe balamale si prezinta inca o zona de scris fata-verso.

Ce accesorii poate avea o tabla magnetica?

Unul dintre cele mai importante accesorii este videoproiectorul. Desi nu vei dispune de performantele unei table interactive dedicate, acest dispozitiv este suficient pentru afisarea imaginilor si filmuletelor de pe calculator.

Poti deveni creativ si cu ajutorul magnetilor, deoarece vei transforma zona intr-un avizier pentru afisarea anunturilor si poti atasa si markerul pe un suport. Unele table dispun de carlige speciale pe care se pot atasa foi in format A1.

Este necesar sa cumperi si un burete pentru whiteboard, impreuna cu un spray si niste servetele pentru protectie. Intrucat tabla alba se poate zgaria usor, nu trebuie sa utilizezi substante care o pot afecta si nici sa o stergi cu un burete murdar.

Cum se monteaza acest produs?

O tabla magnetica fixa se agata deseori ca un tablou, insa poate avea si alt sistem de prindere. Spre exemplu, exista table cu cleme sau care trebuie prinse in colturi rigide. Aceste modele pot fi date jos, demontate sau mutate pe orizontala mai usor.