Cum se indeparteaza corect capusele

Daca faci parte din categoria persoanelor care isi fac griji din cauza muscaturilor de capusa, afla in acest articol de la doctormit.ro ca nu este nicio nenorocire daca te-a muscat una. Inainte de a discuta despre scoaterea capuselor din piele, iata ce putem afla despre capuse de pe doctormit.ro. Capuse sunt foarte multe si ele se gasesc din ce in ce mai mult pe spatiile verzi, inclusiv in orase, iar noi nu avem cum sa ne protejam de ele, oricat am incerca.

De regula, capusele stau pe firele inalte de iarba in zonele populate de animale, altfel spus, oriunde exista spatiu verde exista si sanse sa fie capuse. Daca mergeti in drumetii la munte sau prin padure, in parc, pe spatiul verde dintre blocuri, in curtea bunicilor, exista sanse sa luati cu voi o capusa sau mai multe. De aceea, este foarte important de stiut ca nu toate tipurile de capusa sunt purtatoare de boli, iar un medic chirurg ne poate ajuta, daca vede capusa, sa ne dam seama daca este cazul sau nu sa ne facem griji. In plus, nu toate capusele sunt purtatoare de boli. Cu toate acestea, cel mai important factor in contaminare este, daca acea capusa e purtatoare, timpul in care va sta atasata. Astfel, daca o capusa va sta atasata mai putin de 36 de ore, riscul este zero.

Sa revenim. Ce facem daca gasim o capusa atasata? In acest sens exista mai multe proceduri, astfel ca multi parinti au o penseta speciala si scot singuri capusa, fara stres. Insa, pot fi situatii in care capusa este bine infipta si ca urmare orice agresiune a capusei o va determina sa se apere prin a scuipa in sangele copilului continutul stomacului ei, adica exact ce nu ne dorim sa faca, in caz ca respectiva capusa este purtatoare de virusuri.

Asadar, daca aceasta capusa este bine infipta, pentru scoaterea ei din piele este recomandat sa mergeti la cel mai apropiat spital, la camera de primiri urgente. Acestia vor fi suficient de bine dotati cu pensete speciale cu care pot apuca capul capusei foarte bine si stiu cum sa-l scoata pentru a nu risca contaminarea, mai ales ca daca nu e scoasa bine, pot ramane bucati in piele din capul capusei care se pot infecta in timp.

Daca va fi cazul, in functie de cum arata capusa si rana, si mai ales de timpul cat a stat atasata, medicii pot indica sau nu anumite analize si tratament antibiotic. Asadar, scoaterea capuselor din piele nu necesita de fiecare data administrarea de antibiotice. Sa nu uitam ca riscul de contaminare creste odata cu trecerea timpului, la peste 48 de ore de cand capusa este infipta in piele.

Afla si alte informatii din urmatorul videoclip DoctorMIT: