Sfaturi utile despre cum să atârni tablouri: idei despre compoziții 

Aranjarea picturilor pe pereți poate fi o mare dilemă, mai ales atunci când ai diferite tipuri de picturi și / sau fotografii de pus la punct. Indiferent dacă alegi tablouri canvas abstracte sau imagini clasice, trebuie să respecți anumite criterii de design. Suspendarea tablourilor în modul corect este alegerea ideală pentru a oferi mediului o anumită originalitate de stil.

Cum să atârni tablouri canvas pe pereți?

Înainte de a atârna picturile, este recomandabil să ai o idee despre compoziția pe care intenționezi să o creezi. De exemplu, contează dacă ideea este să ocupi un întreg perete, o singură porțiune sau să subliniezi o anumită piesă de mobilier concentrându-te pe colțul dorit al casei. Aranjamentul picturilor pe pereți se schimbă, de asemenea, în funcție de mediul de destinație, astfel încât vor fi adoptate diferite scheme pentru bucătărie, unde vei alege tablouri canvas bucătărie, pentru dormitor unde vei găsi teme ce se potrivesc și așa mai departe.

Cu toate acestea, imaginația și creativitatea, precum și gusturile personale, nu trebuie să lipsească niciodată pentru a da acea notă de personalizare casei tale. Și pentru că am vorbit de personalizare, mai există o opțiune de a crea un colț artistic pe placul tău. Poți alege tablouri canvas personalizate pe care să le imprimi la weframe.ro.

Așa cum am spus mai devreme, chiar dacă picturile nu au același stil, cu un pic de bun gust poți crea o compoziție excelență.

Dacă ai mai multe picturi de agățat, este bine să alegi un aranjament care să urmeze o formă geometrică foarte precisă, de la pătrat la dreptunghiular. Există multe variante disponibile din care să alegi pentru a crea compoziția ideală de tablouri canvas pentru mediul tău.

Aranjamentul picturilor se poate dezvoltă pe vertical sau orizontal. De obicei, alinierea orizontală este adoptată acolo unde peretele de baza este ocupat de mobilier sau canapele. Dimpotrivă: alinierea verticală este adoptată de obicei pentru a încadra un întreg perete, într-o formațiune simetrică sau asimetrică.

Compoziția picturilor este esențială pentru a forma o imagine geometrică imaginară care atrage atenția ochiului uman. Te poți interesa de modul în care tablourile sunt așezate în muzee. Este ceva mai complicat, dar vei avea atât ordine în aranjament, cât și siguranța că tablourile vor fi la nivelul ochilor privitorilor, în așa fel încât să fie percepute cum se cuvine.

În modul de aranjare al tablourilor, deși nu pare, cum spuneam, există reguli. Asta pentru a nu crea un haos vizual, care nu ar face decât să știrbească din frumusețea lucrărilor expuse. Astfel că există și lucruri de evitat. De exemplu, dacă nu dorești să creezi acest haos, evită să pui tablouri abstracte lângă picturi clasice decât dacă respectă o anumită temă coloristică. De asemenea, nu așeza niciodată un portret de familie de tip fotografie lângă un tablou cu natură moartă. Încearcă să creezi o tematică. Sau nu așeza tablourile de bucătărie în living și invers.

De asemenea, pentru a avea tablourile canvas în stare bună, respectă următoarele reguli:

Este important să nu așezi niciodată picturile pe surse de căldură (cum ar fi șemineele, sobele etc.) deoarece temperatura ridicată ar accelera îmbătrânirea picturii.

Mai mult, tablourile nu ar trebui să fie agățate niciodată în lumina directă a soarelui, ceea ce ar face că imaginea să se estompeze.

Imaginea trebuie să fie luminată de sus și nu din lateral, caz în care ar putea evidenția defecte și ar putea apărea reflexii foarte enervante.