Cum procedezi cu epilarea pentru ziua nunții

Mai este puțin până la ziua nunții voastre, când veți deveni oficial o familie, așa că ești prinsă până peste cap cu pregătirile pentru acest important eveniment. Muzica, restaurantul, invitațiile, rochiile domnișoarelor de onoare dar și a ta, costumul mirelui, stabilirea meniului și multe altele, care te fac să te simți copleșită.

În calitate de mireasă, cu siguranță vei fi în centrul atenției, așa că în ceea ce te privește, totul trebuie să fie perfect: coafura, rochia, machiajul… Și să nu uităm că din pregătirile speciale și procedurile cosmetice pe care trebuie să le pui la punct pentru ziua atenției, nu trebuie să uiți de îndepărtarea părului nedorit de pe anumite suprafețe ale corpului.

Ce metodă de epilat alegi?

Din fericire, există multe metode de epilat. Fie că folosești ceara epilat, lama de ras, crema depilatoare, epilatorul, ședințele de laser, cu siguranță nu vei fi o mireasă… păroasă. Dar pentru că îți dorești ca în acea zi să nu ai niciun fel de complexe legate de firele de păr rebele, îți prezentăm avantajele și dezavantajele fiecărei metode, pentru a alege exact ceea ce trebuie.

Crema de epilat

Este o metodă prin care scapi ușor de părul în exces de pe corp, și în plus, nu este deloc dureroasă. Din păcate, nu are rezultate pe termen lung, și cel mai probabil după două-trei zile vei observa că părul reîncepe să crească. Și atunci, ce faci, mai ales dacă ești în luna de miere? Umbli cu crema după tine? Mai bine găsește o altă metodă de epilat, mult mai eficientă.

Aparatul de ras

La fel ca și în cazul cremei, nu vei țipa de durere atunci când îl folosești, decât atunci când poate te-ai tăiat din greșeală. Nici în cazul lui efectul dorit nu este unul îndelungat, și în plus, dacă ai pielea sensibilă, această metodă îți este total contraindicată. Atenție atunci când îl folosești, pentru a nu te confrunta cu tăieturi, iritații sau alte neplăceri.

Epilarea cu ceară

Este o metodă eficientă, dar din păcate destul de dureroasă. În schimb, avantajele sunt mult mai numeroasă: eficientă, durează aproximativ patru săptămâni până când firele de păr își vor face simțită prezența. În plus, nu este nevoie să te prezinți la salonul de cosmetică pentru această procedură, o poți face și acasă și în acest sens poți utilize benzi epilat. Cu toate acestea, recomandarea noastră este însă să apelezi la un profesionist, care va face ca această metodă de îndepărtare a părului nedorit de la suprafața corpului să nu fie una doar eficientă, ci și mai puțin dureroasă.

Epilatorul

Multe femei folosesc cu succes epilatorul, și sunt foarte mulțumite de această decizie. Cu toate acestea, avem de a face din nou cu acea durere, și în plus, unele fire de păr sunt doar rupte, și nu smulse din rădăcină. Prin urmare, riști ca nu toată suprafața epilată să fie la fel de fină și catifelată.

Înainte de a folosi aparatul de epilat, se recomandă să faci un duș scurt, pentru a deschide porii, iar durerea resimțită să nu mai fie atât de puternică. Ceea ce este avantajos la această metodă este faptul că firul de păr nu va apărea mai devreme de două – trei săptămâni.

Zonele de epilat

Axila, părul de pe picioare și de pe mâini, firele de păr de pe față sau zona inghinală sunt cele care trebuie să fie netede și catifelate în această zi specială din viața ta. Nu lăsa epilatul pe ultimul loc în pregătirile pentru nuntă, și nu uita: este ziua ta specială, când ești o prințesă. Așa că poate nu ar fi rău să te mai și relaxezi puțin!