Ce sunt anvelopele off-road?

Aveți de gând să mergeți pe traseu accidentat cu mașina, camionul sau SUV-ul dumneavoastră? În acest caz, anvelopele autovehiculului vor trebui să facă față unui set cu totul nou de provocări. O aderență adecvată pe drumurile umede și uscate este absolut necesară pentru anvelope iarna,  off-road, dar intră în joc și alți factori suplimentari, precum comportamentul pe teren accidentat, rezistența la perforare și încărcarea vehiculului.

Un set bun de pneuri off-road poate transporta un vehicul peste roci, bolovani, nisip, murdărie, zăpadă, noroi și alte suprafețe inegale. Anvelopele offroad au modele de rulaj special concepute, iar canelurile dintre blocurile de rulare vor fi mai mari. Anvelopele offroad vor avea, de asemenea, pereți laterali întăriți pentru o rezistență mai mare la perforații.

Pentru performanțe bune pe asfalt, însă, anvelopele off-road nu se pot compara cu o marca buna de anvelope de vară. Acest lucru se datorează faptului că anvelopele off-road au o zonă de contact redusă, astfel încât nu există mult contact cu suprafața drumului în timp ce roată se rotește. Folosite pe terenuri din orașe sau din afara localităților, acestea vor oferi camionului dumneavoastră mai puțina aderenta și vor face mai mult zgomot. În plus, veți constata o scădere majoră a eficienței combustibilului.

Un alt detaliu care merita menționat este că anvelopele off-road au o durabilitate in timp mai scurtă. Cauciucul din care e fabricata este unul special pentru a oferi performanțe adecvate pentru toate suprafețele și traseele.

Ce anvelope de teren sunt potrivite pentru autovehiculul dumneavoastră?

Anvelope All Season-Terrain: Dacă vehiculul pe care îl aveți comută frecvent între un teren neregulat și un drum obișnuit – de exemplu dacă e vorba de un SUV care circulă pe drumuri de oraș dar și la țară – atunci roțile vor beneficia cu siguranță de anvelope pentru toate terenurile.

 Aceste anvelope prezintă un design al benzii de rulare care asigură durabilitatea de a traversa pe terenuri cu murdărie, pietriș și iarbă, dar oferă și o călătorie mai liniștită și confortabilă pe drumurile asfaltate. Vă rugăm să rețineți, însă, că anvelopele all terrain nu sunt același fel de anvelope că și cele all season.

Anvelope Mud-Terrain: În cazul în care vehiculul tău se deplasează, de obicei, pe asfalt dar mai ales pe teren nămolos și accidentat, anvelopele mud-terrain( tot offroad) sunt o alegere excelentă. Cu modele de rulare mai agresive, aceste anvelope oferă o aderență perfectă pentru cele mai extreme terenuri, în special zăpada umedă și noroiul. De asemenea, sunt incredibil de durabile, cu pereți laterali mai duri, pentru a absorbi impactul rocilor și deteriorarea  în cazul altor pericole off-road.

Anvelope pentru zăpadă: În regiunile în care condițiile meteo înseamnă predominant gheață și zăpadă, luați în considerare să echipați autovehiculul cu un set de anvelope dedicate zăpezii. Aceste anvelope auto vor rămâne moi și pline chiar și la temperaturi negative. Bandă de rulare va avea, de asemenea, o serie de canale mai solide care pot săpa în zăpadă umedă și gheață pentru a îmbunătăți tracțiunea atunci când conduceți în condiții alunecoase.