Reparatii camioane pentru eficienta si duabilitate

Orice firma de transport cand ajunge sa faca reparatii la camioanele din dotare trebuie sa fie constienta ca acestea pot fi facute intr-un singur mod, eficient si durabil. Altfel doar isi complica viata pierzand bani cu reparatiile facute in repetate randuri.

Ideea cu reparatiile camioanelor este una foarte simpla, dupa o reparatie bine facuta, vehiculul nu trebuie sa intre in service decat dupa o lunga perioada de timp.

Cum sa faceti reparatii camioane de calitate?

Indiferent de tipul camionului de care este vorba, Man, Volvo, Scania, Iveco sau Mercedes, ele la un moment dat ajung la reparat. Bineinteles ca unele camioane sunt mai rezistente, altele vor avea nevoie de reparatii mai des.

Durabilitatea unui vehicul depinde in mare parte de mediul de lucru. Daca un vehicul este produs pentru mediul respectiv de lucru, acesta va avea sanse mai mari sa reziste la uzura.

Si totusi, toate vehiculele ajung mai devreme sau mai tarziu la reparat. Unele cu defectiuni grave, altele cu defectiuni mai mici.

Toate firmele de transport stiu ca in pretul de transport trebuie sa calculeze si uzura vehicolului, altfel risca pierderi de bani.

O strategie buna in transporturi este sa alegi doar curse care iti ofera suficient de multi bani pentru ca firma sa prospere si sa asigure reparatiile la cel mai inalt nivel.

Sunt cateva reguli simple dar importante de care trebuie sa tina seama orice firma de transport daca doreste stabilitate.

Reparatii cu piese de calitate

Primul pas in eficientizarea unei afaceri in transporturi se face cu vehicule de cea mai buna calitate. Chiar daca firma are in dotare vehicule noi, acestea trebuie intretinute la cel mai inalt nivel ca sa asigure stabilitatea afacerii.

Una dintre cele mai importante reguli este sa faceti reparatii cu piese de schimb noi, de buna calitate.

Adevarul este ca multe firme nu prea stiu sa faca diferenta dintre piese. Lasa totul pe seama firmei de reparatii ceea ce poate fi un lucru bun daca aceasta este de incredere.

Sunt unele piese care desi nu sunt originale ci piese after market, sunt la fel de eficiente si durabile ca si cele originale. De cele mai multe ori, producatorii pieselor after market, au deja un renume si puteti gasi recenzii despre acestea.

Important este ca firma de reparatii sa ne asigure cele mai bune servicii de reparatii si garantie la piese. Totodata sa intrebam si de marca si provenienta pieselor.

Importanta identificarii pieselor

De multe ori identificarea pieselor de schimp poate fi destul de grea in anumite domenii. Sunt oameni specializati care fac asta zilnic pentru ca piesele comandate sa fie exact cele cautate.

Fiecare piesa are pe ea un cod dupa care trebuie cautata si identificata pentru a fi compatibila cu originalul. Exista firme care ofera servicii de identificare piese cutii de viteze pentru camioane ajutandu-si astfel clientii.

Chiar daca initial se ocupa de reparatii cutii de viteze si facea identificarile pentru clientii directi, in ultimul timp a ajuns sa acopere un numar de 2000 de repere in stoc si ofera spre vanzare altor firme de reparatii sau proprietari de camioane.

Alegeti din zecile de oferte de reparatii camioane

Internetul este o metoda extraordinara sa primim sute de oferte. Toate siteurile de anunturi sunt pline de oferte de reparatii camioane cu preturi mai mici sau mai mari.

Sunt zeci de siteuri de prezentare ale firmelor de reparatii camioane sau firmelor specializate pe anumite piese mai sofisticate. Intrebarea este ce sa alegi?

Este bine ca fiecare sa se documenteze inainte sa apeleze la un service. Sa vada ce ofera de fapt la pretul expus. Preturile mici, de multe ori ascund capcane mari si poti pierde mai mult decat sa castigi.

Toate firmele de reparatii ofera de fapt acelasi serviciu, de unde vin atunci aceste diferente? Firmele care nu au lucrari constant, incearca sa atraga clienti cu preturi reduse.

Problema este daca sunt sau nu pregatite aceste firme sa ofere servicii de calitate din toate punctele de vedere. Sa analizam oferta de reparatii camioane in functie de:

  • Firma de reparatii camioane asigura sau nu piese de schimb?
  • Daca da, cum sunt preturile si calitatea pieselor de schimb utilizate la reparatii?
  • Au piese pe stoc? Timpul de executie al lucrarii se poate prelungi daca nu au piese pe stoc
  • Timp de executie preconizat 24-48 de ore sau mai mult?.

Piesele de calitate la pret bun, de cele mai multe ori aduc beneficii mari. Daca pretul pieselor utilizate este bun, jumatate din problema este rezolvata.

A doua jumatate a problemei o putem considera calitatea si timpul de executie al lucrarii. Din experienta stim ca sunt multe firme de reparatii camioane care fac reparatii de calitate, diferenta dintre ele, de cele mai multe ori, consta in timpul de executie al lucrarii.