Ghid pentru cada de baie freestanding

Probabil exista foarte multe persoane ce isi doresc sa cumpere o cada freestanding la perete si sa se bucure de unei bai de lux. Exista cateva informatii importante inainte de a face o astfel de achizitie si desigur exista cateva avantaje si cerinte de spatiu ale unei astfel de cazi.

Cerintele de spatiu pot diferi de la producator la producator. Cazile freestanding necesita, in general, putin mai mult spatiu decat o cada incorporata, astfel incat sa poata fi, de asemenea, atragatoare din punct de vedere optic si sa nu faca camera sa para mai mica. Prin urmare, este nevoie si de mai mult spatiu in jurul cazii. Prin urmare, cazile freestanding sunt potrivite in cea mai mare parte numai pentru baile mai mari. Baia ar trebui sa aiba cel putin 12 pana la 15 metri patrati de suprafata, astfel incat o cada de acest fel sa poata fi pozitionata optim de catre un profesionist. De exemplu, daca exista spatiu pentru cada doar pe un perete lung, atunci ar trebui cumparata o cada incorporata.

De asemenea, trebuie gandit de dinainte daca se doreste in a face baie in cada singur sau in cuplu. Atunci ar trebui luat in considerare un model corespunzator mai mare. Acelasi lucru se aplica daca un membru al familiei sau partenerul este mai mare. Desigur, o cada mai mare, necesita mai mult spatiu. Fitingurile sunt, de obicei, instalate langa cada, in functie de optiunile structurale. Prin urmare, ar trebui pastrata o distanta minima fata de alte obiecte, toalete sau dulapuri din jurul cazii. De regula, ar trebui lasat o jumatate de metru de spatiu liber langa cada, astfel incat cada sa nu para inghesuita si astfel camera sa para din nou mai mica.

Formele fizice ale cazilor de baie freestanding variaza de la oval la forma corpului pana la dreptunghiulara sau rotunda. Exista si modele care, la randul lor, sunt inchise intr-un cadru asemanator cu o cada incorporata. Intreaga constructie este apoi independenta si nu este montata longitudinal pe un perete. In functie de forma aleasa, necesarul de spatiu optic poate varia si el. O cada dreapta necesita spatiu mai eficient decat o cada cu picioare.

Materialele cazilor difera la fel ca si forma. Exista modele din ceramica, acril, piatra naturala, sticla, beton, otel emailat, fonta sau chiar lemn. Exista si cazi din turnare minerala. Toate materialele difera in ceea ce priveste durabilitatea si efortul de curatare. Emailul de otel este cu siguranta mai durabil si mai usor de intretinut decat o cada din acril, care poate fi zgariata cu usurinta. Desigur, exista si diferente de pret. O cada speciala din beton este cu siguranta mai scumpa de cumparat decat o cada standard. Daca se doreste in a se cumpara o cada de baie independenta ieftin, atunci o cada de baie de freestanding ca una ocazionala ar putea fi, de asemenea, o optiune. Desigur,oricine este  in cele din urma liber sa isi aleaga cada de baie independenta si potrivita pentru propria persoana.