Gestionează consumul de combustibil ca un profesionist!

Cum gestionezi consumul de combustibil al mașinii tale? Drumurile noastre sunt pline de vehicule grele care livreaza diverse produse, ceea ce înseamnă că întreprinderile, organizațiile, magazinele și școlile pot continua să funcționeze. Mașinile de livrare sunt o parte esențială a economiei nationale. Toate aceste vehicule consumă mult combustibil.

Reducerea consumului de energie nu numai că va spori profiturile companiilor, dar este și reprezinta si o componenta esentiala pentru mediu. Deși s-ar putea părea că există foarte puține modalități de reducere, poți fi surprins de impactul pe care cateva mici modificări îl pot avea asupra cheltuielilor tale. Pentru a economisi combustibil, Shell se angajează să furnizeze uleiuri cu o amprenta reduse de carbon, unul dintre ele fiind prezentat sub numele de Shell Helix Ultra 0W.

Alegerea rutelor. Este o concepție greșită că cea mai scurtă rută posibilă de la A la B este cea mai eficientă opțiune. Când șoferii sunt prinși în trafic intens sau conduc pe drumuri sinuoase, este posibil să consume mai mult combustibil decât dacă iau un traseu mai lung, dar mai puțin aglomerat. Oprirea și pornirea obișnuită consumă mult mai multă energie decât simpla conducere la o viteză constantă pentru o perioadă puțin mai lungă.

Ai grijă de vehiculele tale. Asigurarea faptului că vehiculele tale sunt în stare bună de funcționare va duce la livrări mai eficiente și îți va economisi potențial bani pe termen lung. Desfundarea filtrelor de aer, îndepărtarea rafturilor inutile și verificarea presiunii pneurilor și a motorului sunt doar câteva lucruri care pot ajuta la reducerea consumului de combustibil.

Comunicarea cu șoferii. Menținerea liniilor de comunicație deschise în orice moment este o modalitate excelentă de a reduce consumul de combustibil al mașinilor. Șoferii nu mai pierd timpul întorcându-se la depozit, atunci când aceștia pot fi informați cu privire la următorul lor obiectiv prin telefon, economisind combustibil prețios.

Monitorizarea șoferilor. Evaluarea comportamentelor de conducere ale angajaților, atât colectiv, cât și individual, este o modalitate prin care poți începe să iei decizii în cunoștință de cauză cu privire la consumul de energie. Supravegherea obiceiurilor proaste, cum ar fi frânarea bruscă și accelerarea și virarea rapidă, te vor ajuta să evidențiezi zonele cu probleme. Aceste obiceiuri consumă mai mult combustibil decât este necesar și, dacă le reprimezi, vei crește și siguranța șoferilor tăi.

Folosirea unei platforme online. Unul dintre cele mai mari moduri în care o companie de transport poate risipi combustibil este prin curse goale. Utilizând o platformă de schimb de mărfuri online pentru localizarea și securizarea încărcăturilor pentru călătoriile de întoarcere. Aceasta înseamnă că șoferii de camioane care și-au finalizat lucrările de livrare nu se vor întoarce la bază cu un vehicul gol, dar pot prelua o încărcătură suplimentară într-o locație convenabilă.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.