Cum procedezi când ai fost implicat într-un accident auto?

Accidentele auto pot avea urmări foarte grave. Ele sunt din păcate destul de des întâlnite, iar soluţiile de despăgubire nu pot întotdeauna să acopere rănile fizice şi emoţionle. Totuşi, dacă ai fost implicat/ă într-un accident auto grav, poate chiar cu decesul unor alţi pasageri, este important să ai alături de tine un avocat. Varzaru.ro îţi oferă posibilitatea de a fi reprezentăt/ă în Instanţă şi de a te bucura de suportul unor specialişti, pregătiţi şi cu experienţă în astfel de cazuri. Iată cum trebuie să procedezi dacă ai fost parte dintr-un accident auto şi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi:

Primul pas pe care trebuie să îl faci în cazul în care eşti implicat într-un accident, este contactarea unui avocat

Cel mai important pas pe care îl poţi face imediat, este să contactezi un avocat. Acesta este pregătit şi poate să te susţină chiar de la început, de la primele momente în care eşti într-o situaţie dificilă. Avocatul are experienţă, cunoaşte reglementările, care sunt termenele legale necesare unei bune desfăşurări şi te poate ajuta cu reprezentarea în Instanţă.

Poţi face plângere penală şi apoi poţi obţine un certificat pentru zile de îngrijire medicală

Următorul pas este plângerea penală. Acest pas este important pentru a trage la răspundere persoana care este vinovată de accidentul respectiv. Apoi, se va obţine un certificat medico-legal, care are înscris pe el un număr de zile de îngrijire medicală. Acest număr de zile este acordat în funcţie de analiza realizată de către Medicina Legală. Analiza se face ţinând cont de impactul pe care l-a avut accidentul. Se va analiza partea fizică, a traumatismelor, infirmităţilor sau punerea vieţii tale în pericol. De asemenea, un caz grav este cel în care există avort, sau în care există probleme estetice permanente în urma accidentului produs.

Certificatul pe care îl obţii este puternic implicat în deciziile Instanţei de despăgubire

Certificatul de la Medicina Legală este unul extrem de important. El te va ajuta să îţi poţi primi despăgubirile pentru tot ce înseamnă daune. Astfel, se vor acoperi cheltuielile legate de spitalizare şi de recuperare fizică de care ai nevoie. Instanţa o să decidă suma de bani în funcţie de situaţia ta unică. O să fie analizat impactul accidentului în viaţa ta şi o să poţi să declari ce s-a întâmplat şi cum anume te-a afectat.

Dacă accidentul a fost cu deces, despăgubirile se pot lua de către rudele persoanei care a murit

Există despagubiri accidente rutiere cu deces. Această situaţie este una extrem de dificilă penttru rudele rămase în viaţă, şi banii nu pot acoperi daunele morale. Însă este important ca tu să ştii de această posibilitate şi să poţi beneficia de compensaţiile financiare care te pot ajuta cu cheltuielile de înmormântare sau care pot să te susţină dacă ai avut pierderi de bunuri. Există multiple avantaje de a avea un avocat alături, atunci când eşti implicat într-un accident grav auto. Acesta te va susţine, îţi va oferi asistenţă şi te va reprezenta în Instanţă.