Tipuri de utilaje de constructii

Echipamentele de constructii grele sunt esentiale pentru un numar foarte mare de lucrari, de la cele rezisdentiale si pana la proiectele comerciale si civile de mare amploare. Fiecare lucrare are nevoie de anumite tipuri de utilaje care pot sa indeplineasca diverse sarcini. In timp ce anumite utilaje de constructii pot sa fie folosite pentru mai multe categorii de activitati, exista si alte echipamente care sunt construite doar pentru un numar de sarcini redus, pe care le pot face extrem de bine. In articolul acesta vom analiza cateva tipuri de echipamente de mari dimensiuni care nu trebuie sa lipseasca din flota constructorilor.

Excavatoare pe senile

Excavatoarele pe senile sunt unele dintre cele mai adaptabile utilae de sapat din categoria echipamentelor de mari dimensiuni. Aceste excavatoare sunt utilizate pentru un numar mare de sarcini, inclusiv pentru a sapa, demola si curata terenurile, fiind foarte bune pentru lucrarile care sunt efectuate pe terenuri neuniforme si abrupte. Sunt folosite pentru sapat, datorita numarului mare de atasamente care sunt disponibile si pot sa indeplineasca un numar foarte mare de functii.

Cabinele excavatoarelor pe senile pot sa se roteasca la 360 de grade si permit o autonomie pe care foarte putine echipamente mari o pot oferi.

Incarcatoarele frontale de dimensiuni mari

Aceste incarcatoare pot sa aiba mai multe sarcini importante in cadrul santierului de constructii. In momentul in care vorbim despre astfel de incarcatoare, proiectele au nevoie si de utilaje cu putere ridicata si cu o capacitate mare de ridicare astfel incat sa functioneze corect. Un incarcator frontal se foloseste de obicei la construirea drumurilor, la pregatirea santierelor de lucru, la sapat si la transportarea sarcinilor grele pentru a muta materialele.

Buldoexcavatoare

Nu se poate vorbi despre constructii fara sa iti imaginezi minim un buldoexcavator. Aceste utilaje sunt indispensabile in santierele de constructii pentru ca pot sa faca o mare diversitate de sarcini. Toti contrusctorii vor dori sa aiba in flota utilaje cu care sa poata face mai multe lucrari pentru a putea functiona mai eficient. Aceste buldoexcavatoare sunt de cele mai multe ori dotate cu o cupa frontala care poate ridica si poate muta materialele, dar si cu un brat care poate sa fie utilizat pentru excavare. Cele mai multe buldoexavatoare pot sa se miste rapid si pot sa intoarca rapid capul, astfel incat sa poti folosi ambele parti pentru a face o aceeasi treaba.

Cilindri compactori

Compactarea este una dintre partile integrante ale tuturor constructiilor. In lipsa compactarii adecvate a solului, poti sa intampini mai multe probleme, asa cum este eroziunea fundatiei, fisurile placilor, scurgerile si rupturile conductelor. Lucrul acesta are drept rezultat defectiuni structurale, care vor aduce costuri mai mari de intrerintere si reparatii. De asemenea, construirea drumurilor nu se poate face fara ajutorul compactarii. Pentru aceste operatiuni este nevoie de cilindri compactori de dimensiuni mari.

Acestea sunt principalele utilaje de constructii pe care le vei gasi pe un santier si cu siguranta te poti bucura de toate functiile acestora daca alegi sa le inchiriezi de la firme de incredere.