Sindrila bituminoasa pentru acoperisuri moderne

Sindrila bituminoasa pentru acoperisuri moderne

Sindrila bituminoasa, cunoscuta in egala masura sub numele de shingles sau tigla bituminoasa, este in general folosita in cadrul unei constructii noi sau in timpul renovarii unui acoperis. Izolant, usor, etans, acest material de acoperire este extrem de popular în rândul persoanelor care lucreaza în constructii.

Un acoperis din sindrila bituminoasa. Avantaje

Sindrila bituminoasa este compusa dintr-o structura din fibre (din sticla sau alt material) acoperite de bitum (sau de asflat). Sunt materiale de acoperire apreciate datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera, printre aletele, impermeabilitate, suplete, lejeritate, fara sa uitam de caracterul personalizabil. Este în egala masura posibil sa alegem o culoare pentru a pastra o estetica armonioasa si o coerenta arhitecturala: poti alege între negru, maro, rosu, gri ardezie sau verde.

Înainte de a achizitiona sindrila bituminoasa de la un depozit de materiale de constructii, este necesar sa analizezi unele elemente… Trebuie sa tii în special cont de orientarea spre vânturile dominante si de panta acoperisului.

Cum se monteaza sindrila bituminoasa?

Montarea sindrilei bituminoase trebuie sa se faca pe un suport continuu. Doua tehnici sunt folosite în special.

  • In stil american.

Acest tip de montare se efectueaza cu ajutorul unor cuie si agrafe. Aceasta tehnica este ideala pentru suprafetele mai mici (terase, garaj). În unele cazuri, utilizarea unei benzi de etansare sub materiale este necesara.

  • In stil francez. 

Spre deosebire de montarea în stil american, montarea în stil francez necesita mai mult timp si se dovedeste a fi extrem de complexa. De aceea, pentru acest tip de montaj cel mai bine este sa faci apel la un specialist.

Dar normele?

In toate cazurile, pentru o montare reusita a sindrilei bituminoase si un acoperis securizat, lucrarile trebuie sa respecte normele CB 71, DTU 31.1, DTU 31.2, DTU 31.3 si DTU 32.1. În plus, santierul pe care se desfasoara lucrarile trebuie sa respecte norma NF EN 544.

Pretul

În ceea ce priveste pretul unei sindrile bituminoase, trebuie sa ai în vedere minim 7 euro pe metru patrat (pretul poate urca pâna la 20 de euro, în functie de marca si în functie de calitatea materialelor).

Intretinerea

Odata sindrila bituminoasa instalata, este important sa ai grija asa cum se cuvine de acoperis. Este recomandat sa elimini în mod sistematic frunzele moarte si alte deseuri vegetale. Acelasi lucru este valabil si pentru mucegai care poate cauza o deteriorare preoce a acoperirii. Atentie, nu trebuie sa folosesti un aparat de curatare cu presiune înalta pentru curatarea sindrilei bituminoase.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.