Sfaturi utile pentru a alege corect compania de inchirieri masini

Veti vedea in acest aritcol cum se alege firma de rent a car. Aflati de aceasta data sfaturi practice si modalitati de a alege corect, conform nevoilor dumneavoastra. Cu toate ca pare o situatie destul de banala, veti vedea din randurile de mai jos ca pentru a nu avea surprize este necesar sa iti cunosti scopul inchirierii. Piata de rent a car se bazeaza pe anumiti factori, care ii determina modalitatea de functionare. Desigur, acesti factori se adapteaza la conditiile din zona in care se desfasoara. Aflati mai multe despre alegerea corecta a unei firme de inchirieri din randurile urmatoare…

Din anul 1991, de cand a aparut prima companie de inchirieri auto autohtona, piata de rent s-a devoltat enorm de mult. In prezent, in capitala Romaniei Bucuresti exista un numar foarte mare de companii de rent a car. Mai mult de atat, serviciul in sine s-a diversificat atat la nivel global, cat si la nivel national. Variatatea de companii din acest domeniu, s-a realizat treptat o data cu evolutia cerintelor consumatorului.

Astfel, o data ce nevoile dumneavoastra sunt mult mai diversificate, va trebui stiti la care companie de rent sa apelati. In Romania, clientul trebuie sa isi cunoasca destul de bine cerintele. Atunci cand se inchiriaza un autovehicul, este necesar ca acesta sa stie scopul inchirierii si locatiile de predare si preluare ale autovehiculului inchiriat.

Vom discuta in detaliu, despre aceste elemente in randurile urmatoare. Asa ca, tineti aproape!

De ce trebuie sa tii cont, atunci cand inchiriezi un autovehicul?

Sa spunem ca ati stabilit bugetul de rent. Acesta este primul lucru pe care il face orice persoana obisnuita. Nu trebuie sa va oferim foarte multe informatii, legate de acest aspect. Mai mult de atat, majoritatea preturilor din zona de rent a car din Bucuresti sunt destul de apropiate. Desigur, fiecare companie de inchirieri auto are dreptul de a-si stabili propriile tarife. Cu toate acestea, in capitala Romaniei, Bucuresti, diferenta dintre cea mai scumpa firma si cea mai ieftina nu este mai mare de 8/9 euro pe zi.

Dar, sa presupunem ca ati ales bugetul de inchiriere. Sa trecem la pasul urmator.

Alegerea companiei de inchirieri auto in functie de scopul dumneavoastra

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, in orasul Bucuresti sunt foarte multe firme de inchirieri auto. Foarte multe dintre acestea sunt perfectionate pe anumite filiere. Am ajuns ca in prezent, sa avem companii de inchirieri ce au in flota doar autovehicule de lux. Deasemeni, sunt firme de rent a car, ce inchiriaza doar autovehicule electrice. Si sa nu uitam la enumerare de agentiile, ce inchiriaza SUV-uri, ATV-uri si alte masini de teren.

Astfel, trebuie sa cunoasteti scopul inchirierii. Trebuie sa stiti daca aveti nevoie de o masina normala sau de una de lux.

Ce masini inchiriaza marea majoritate a companiilor de rent a car?

Cea mai mare parte dintre agentiile de inchirieri au in flote autovehicule din mai multe game. Cu toate acestea, ele nu detin masini de lux sau autovehicule de teren, destinate drumetiilor montane. La firmele respective, veti gasi automobile din clasa standard. In aceasta categorie sunt atat masinile ce pot fi inchiriate de bugete mai mici, precum: Skoda Octavia, Dacia Logan, Opel Corsa, etc. Si tot la aceste agentii, veti gasi autovehicule ce pot fi inchiriate cu bugete mai mari: Mercedes ML350, Audi A6, etc.

Deci, dupa cum puteti observa, majoritatea companiilor de inchirieri auto nu detin o flota specializata pe o anumita nisa. Ele ofera spre inchiriere, masini din clasa standard, pentru mai multe tipuri de bugete.

Acum ca am vazut cum se alege firma de rent in functie de scopul inchirierii, vom trece mai departe la pick up si drop off.

Cum se alege firma de rent a car in functie de pick up si drop off?

In primul rand, sa stabilim ce inseamna mai exact cei doi termeni. Pick up-ul este locatia din care dumneavoastra ridicati masina. Aceasta poate fi direct de la sediu sau la punctul de lucru al firmei. Deasemeni, in functie de preferinta clientului, aceasta poate fi intr-o alta locatie in care compania poate livra masina respectiva.

Drop off-ul reprezinta locatia de predare a autovehiculului inchiriat. La fel ca la pick up, drop off-ul se poate realiza la sediul firmei sau la punctul de lucru al acesteia. Deasemeni, daca regulamentul interior al companiei va permite, drop off-ul poate fi intr-o alta locatie.

Va vom oferi in randurile urmatoare cateva exemple, pentru a intelege de ce este importanta locatia de predare si ridicare, atunci cand alegeti o firma de rent a car.

Vor fi costuri extra, atunci cand pick up-ul si drop off-ul sunt in alta localitate

Compania de rent a car se alege in functie de locatia de pick up. Acesta va trebui sa fie fara costuri extra. Ca sa intelegeti mai bine, sa spunem ca aveti de inchiriat o masina in judetul Alba. Daca veti apela la o firma de inchirieri auto din orasul Bucuresti, aceasta poate livra masina doar cu un tarif suplimentar. Pretul respectiv este diferit in functie de locatia in care va trebui sa ajunga autovehiculul. Fiecare companie de inchirieri, calculeaza acest cost in functie de timpul petrecut pe drum pentru livrarea automobilului respectiv.

Bazandu-ne pe exemplul de mai sus, costul de pick up pentru o firma de rent din Bucuresti poate sari de 150 de euro. In aceste conditii, pe langa tariful normal de inchiriere se va mai adauga acest cost suplimentar. Daca se schimba locatia, pretul respectiv poate creste sau scade. Spre exemplu: Cu un pick up in Baia Mare, tariful va creste. Deasemeni, pentru un pick up in judetul Sibiu, costul va fi mult mai scazut.

In situatia in care drop off-ul este intr-o alta locatie fata de cea standard, va exista la fel ca si la pick up, o taxa aditionala. Cu toate ca preturile difera, toate firmele de rent din Romania si in special din Bucuresti aplica acelasi sistem de tarifare.

Cum va fi cel mai convenabil, daca am de ales intre un pick up diferit sau un drop off diferit?

Cel mai util si comod ( atat pentru client, cat si pentru firma de inchirieri masini ) este ca drop off-ul sa fie diferit. Va vom explica si de ce.

Atunci cand drop off-ul sau locatia de predare este diferita, se poate lasa masina la locul stabilit, fara sa mai fie asteptat agentul. Se pozeaza masina din mai multe unghiuri si se anunta compania de unde a fost inchiriat autovehiculul respectiv. Costul extra pentru drop off se va retine din cardul de credit, unde a fost blocata la inceput garantia auto.

Agentul de rent se va deplasa la locatia stabilita, pentru a ridica masina respectiva, iar toate lucrurile se vor incheia de comun acord. Dupa cum vedeti, este mai util atat pentru client, cat si pentru firma de inchirieri ca drop off-ul sa fie diferit ( si nu pick up-ul ).

Acestea au fost informatiile oferite de noi. Ati aflat de aceasta data cum trebuie aleasa firma de rent a car. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest subiect, puteti intra aici. Va multumim ca ati ajuns pana la final!