Proceduri folosite în albirea dinților

Una dintre cele mai utilizate proceduri în cabinetele stomatologice din întreaga lume, este albirea dinților. Aceasta este o procedură estetică care poate fi efectuată atât în cabinetul unui dentist, cât și acasă, dar neapărat după consultarea și îndrumarea unui bun dentist. Albirea dinților este împărțită în două tipuri – la cabinetul stomatologic unde este efectuată de un dentist și acasă. Medicii stomatologi de la clinica dentară DentoCare recomandă albirea profesională, deoarece acasă procedura nu poate fi monitorizată de un dentist. Procedura de albire a dinților efectuată acasă prezintă riscuri și poate duce la efecte secundare.

Pierderea albului dinților este un proces natural care are loc din cauza vârstei, a consumului excesiv de băuturi și alimente cu pigmenți coloranți și a fumatului. Motivele obișnuite includ tratamentul bolilor cavității bucale și a organelor interne. Se poate reda zâmbetul alb și strălucitor doar într-o clinică stomatologică. În stomatologie sunt utilizate mai multe metode de albire a dinților.

Albirea chimică

Medicul folosește un gel bazat pe o soluție de 40% peroxid de hidrogen, cu ajutorul căreia se face albirea rapidă și eficientă a dinților. Albirea dinților prin metoda chimică nu poate fi utilizată în prezența cioturilor și fisurilor, fațetelor, protezelor dentare, umpluturilor vizibile, adică sunt necesari dinți sănătoși naturali. În timpul procedurii, se utilizează substanțe care rănesc smalțul și de aceea, această metodă de albire este rar utilizată.

Albirea Endo

Albirea intra-canal a dinților se realizează odată cu întunecarea severă. Medicul îndepărtează umplutura veche, curăță orificiile canalului radicular și le izolează. Gelul de albire este plasat în spațiul liber, acoperit cu o umplutură temporară. Când nuanța dorită a fost atinsă, medicul dentist efectuează restaurarea dintelui.

Albirea fotografică

Baza acestui tip de albire a dinților este un gel care conține peroxid de hidrogen. Medicul îl aplică pe suprafața dinților și timp de 10-15 minute acționează cu o lampă specială. În timpul unei vizite, se efectuează 3-5 proceduri, după care efectul este aproape imediat vizibil – dinții luminându-se cu până la 8-10 tonuri.

Albirea cu laser

Gelul aplicat pe dinți este activat de un fascicul laser. Spre deosebire de alte metode, laserul acționează profund țesutul. Într-o singură sesiune, care durează 40-60 de minute, se pot albi dinții cu 8-10 tonuri.

Tipurile profesionale de albire a dinților sunt mult mai sigure și mai eficiente, deoarece sunt utilizate echipamente și materiale speciale, iar procedura este controlată în totalitate de către medic. Înainte de începerea albirii, medicul efectuează curățarea profesională a dinților pentru a scăpa de depozitele dentare și de microorganisme. După albire, un produs cu fluor este aplicat pe dinți pentru a reduce sensibilitatea și a întări smalțul.

Metodele profesionale de albire a dinților în clinica de stomatologie estetică îți permit să obții efectul de până la 8-10 tonuri într-o singură vizită la dentist. Înainte de a începe procedura, medicul va efectua o examinare completă pentru a selecta materialele luând în considerare caracteristicile individuale. După strălucire, suprafața dinților este tratată cu lac fluor pentru a întări smalțul. În stomatologie, se efectuează 3-5 cicluri de albire foto sau albire a dinților cu laser. Fiecare durează 10-15 minute, adică va dura maximum 1,5 ore pentru a spori albirea, ținând cont de procedura de pregătire și restaurare.