Pleci la escaladă? Iată ce echipamente de protecție îți trebuie

Te-ai regăsit mereu ca fiind unul dintre cei ce prezintă un „spirit liber”? Ești considerat ca fiind o persoană energică? Senzațiile care pe alții i-ar înspăimânta cu ușurință sunt pentru tine floare la ureche? Ai răspuns afirmativ la aceste întrebări?

Înseamnă că escalada este o activitate pe care dacă ai practica-o, te-ai distra de minune! Pe lângă caracteristicile reieșite din întrebările de mai sus, curajul și ambiția nu trebuie niciodată să-ți lipsească! Cu atât mai mult, escalada poate reprezinta cu ușurință un proces aparte:  trebuie să te forțezi să îți reclădești o nouă imagine despre sine. Toate limitele pe care le cunoșteai ca fiind reprezentative pentru forța ta fizică și psihică trebuie constant depășite și îmbunătățite!

Așadar, înainte să ne gândim la ce echipamente de protecție ar fi necesare unei astfel de activități, trebuie să fii convins că regăsești în tine toate caracteristicile de mai sus.

Bocanci de protecție – o piesă indispensabilă pentru echipamentul de escaladă

Fie că ai decis să începi escalada pe un perete amenajat indoor sau outdoor sau chiar dacă decizi să parcurgi trasee care necesită cățărarea pe stânci, o încălțăminte adecvată nu poate sub nicio formă să lipsească. Prin urmare, pentru început, recomandate sunt espadrilele.

Totuși, multă lume preferă o pereche de bocanci de protecție în detrimentul acelor espadrile. Speciali croiți astfel încât să fie comozi și să faciliteze o cățărare relaxantă, bocancii oferă și o bună aderență – indiferent de mediul în care ai ales să participi la escaladă.

Mai mult decât atât, un alt motiv pentru care cei pasionați de astfel de activități aleg să se încalțe cu bocanci de protecție este faptul că aceștia se pot strânge pe picior. Cu atât se poate păși mai ușor – pașii devin mai preciși iar controlul pe care îl ai asupra cățărării este mai mare.

Echipament de protecție necesar pentru întreg procesul de cățărare

O atenție sporită trebuie acordată și pentru îmbrăcămintea pe care o vei folosi. În primul rând, indiferent de contextul în care vrei să desfășori activitatea de escaladă, trebuie să îți alegi haine care să îți permită să te miști după propria voință și după nevoile implementate de traseul efectuat.

Cu alte cuvinte, hainele trebuie să fie confortabile – să nu te strângă, și să îți permită flexibilitatea membrelor. Acest aspect este foarte important deoarece adeseori, pe parcursul traseului, te vei întâlni cu momente în care va trebui să adopți și posturi mai puțin confortabile sau uzuale.

Prin urmare, dacă alegi să te cațeri indoor, o bluză și o pereche de pantaloni elastici vor fi piesele de îmbrăcăminte mai mult decât perfecte. Totuși, dacă escalada se desfășoară outdoor, ia în considerare o jachetă multifuncțională impermeabilă și chiar și o căciulă. Ca următor pas, vei avea nevoie de diverse accesorii utile pentru cățărări.

Echipamente de protecție pentru o escaladă realizată în condiții de siguranță

Pe lângă elementele ce țin de încălțăminte și îmbrăcăminte, esalada este o activitate care necesită achiziționarea și folosirea unor accesorii auxiliare. Alunecarea, desprinderea unui membru sau chiar mai rău, căderea liberă de la înălțime reprezintă un pericol care poate avea loc frecvent – trebuie să ne asigurăm că îl diminuăm.

Așadar, datorită multiplelor produse, Dalgeco este un furnizor recunoscut de echipamente de escaladă. Poți achiziționa dispozitive de coborâre și ascensiune, prin intermediul cărora îți securizezi suișul sau coborâșul traseului.

Chiar dacă am menționat riscul dezechilibrării sau al căderii, nu trebuie să te sperii – îți punem la dispoziție opritoare de cădere. Pe de cealaltă parte, poți alege un dispozitiv de poziționare – te ancorezi aproape oriunde, te odihnești și mai apoi îți continui escalada. Scripeți în tandem, lanterne și o gamă largă de centuri complexe și dispozitive de salvare, toate îți stau la îndemână.

Escalada – un mix de sentimente, o amintire de neuitat

Prin urmare, cățărarea îți poate produce sentimente amestecate – extaz, curaj, frică, neîncredere, bucurie sau chiar combinații ale acestor senzații. Cu toate acestea, întreaga experiență este una de neuitat și nu numai!

După cum spun majoritatea oamenilor care au fost la escaladă, nu există varianta ca acest lucru să se întâmple o singură dată. Aproape toți cei care s-au cățărat o dată vor repeta înzecit experiența. Așadar, nu mai ezita! Achiziționează-ți propriile echipamente de protecție și alătură-te celor ce, ca și tine, iubesc să trăiască viața la adevărata ei intensitate.