Parfum oriental de vară: descoperă aroma care îți aduce bucuria verii

La fel ca în artă, parfumeria are un limbaj propriu, iar familiile olfactive permit clasificarea parfumurilor după principalele lor caracteristici. Aceste caracteristici sunt alcătuite dintr-o gamă largă de ingrediente, materii prime naturale, acorduri și note. Parfumerii au dezvoltat o clasificare olfactivă, astfel încât să poți găsi parfumul care îți place cel mai mult.

Dacă îți plac acele parfumuri arăbești originale, pentru început ar trebui să îți îndrepți atenția către cei care produc parfumuri în Dubai. Printre propunerile parfumierilor arabi, atenția este atrasă în special spre casele de parfumuri Emper, Fares, Vivarea, Lattafa, Dhamma și altele.. Aceste parfumuri nu este doar seducătoare și copleșitoare, dar te și însoțesc frumos pe tot parcursul zilei și te fac să te simți proaspătă și rafinată.

Fie că alegi un parfum pentru o prietenă sau pentru tine, nu este recomandabil să alegi un parfum după ambalajul acestuia, în special pentru că parfumurile orientale au ambalaje foarte deosebite. Mai degrabă, trebuie să înveți să clasifici parfumurile ca fiind florale, orientale, cu note de lemn sau proaspete. Dacă ai în vedere o aromă specială, este recomandabil să citești descrierile pentru a avea o primă clasificare.

Diferite arome florale și diferite parfumuri

Aromele florale, de exemplu, sunt împărțite în floral-proaspăt, floral-talc și floral-oriental. Această descriere mai precisă face mai ușor pentru cineva să se apropie de parfumul dorit, mai ales atunci când este clar ce tip de arome preferă el sau persoana căreia îi va fi dăruit. Acesta este modul în care o femeie sportivă va tinde spre note proaspete și florale, în timp ce notele florale-talc sunt mai mult pentru femeile mai romantice. De exemplu parfumul Le paon noir cu notele sale dulci – fructate.

Notele orientale pot fi, de asemenea, detaliate: tămâia este un ingredient, paciuli este altul. Parfumurile cu note lemnoase pot fi mai aproape de mușchi sau note mai uscate. Parfumurile proaspete generează asocieri cu verde sau miros de lămâie.

Pe de altă parte, diferențele dintre parfumuri pentru bărbați și femei sunt din ce în ce mai puține. Există bărbați care optează pentru „eau de parfum” mai moale și femei care optează pentru note mai puternice și mai masculine. Deci, de ce să nu cauți arome specifice sexului opus când te îndrepți către parfumerie?

De asemenea, este util să știi despre diferitele parfumuri de pe piață. Parfumul nu este același lucru cu „apa de toaletă” sau „apa de colonie”, chiar dacă în magazine sunt așezate toate împreună pe același raft sau le vei găsi în aceeași categorie pe site-ul unui magazin online de parfumuri orientale.

În spatele diferiților termeni există o proporție diferită de parfumuri: un produs comercializat ca parfum are între 20 și 40% substanțe aromatice, „apa de parfum” între 10 și 20%. „Apa de toaletă” are între 8 și 10%, „apa de colonie” de la trei la opt la sută.

În general, cu cât este mai mare concentrația parfumului, cu atât este nevoie de mai puțin pentru a te parfuma. Pe de altă parte, „apa de parfum” poate fi prea grea, mai ales în lunile de vară. Prin urmare, atunci când este cald, ideal este să folosești o „apă de toaletă”.