Kitul de distributie inlocuit la timp poate prelungi viata motorului si a autoturismului personal

Poate cea mai important sistem al unei masini este cel de distributie. Dupa motor, el este o componenta cheie pentru prelungirea vietii motului, este un ansamblu de piese care controleaza cu precizie foarte mare timpii de ardere ai motorului si schimbul gazelor din cilindri.

Daca aveti deja masina stiti ca un kit de distributie este format din cureaua dintata de antrenare, din rola de ghidare, rola intinzatoare, mai avem si pompa de apa. Distributia pe lant e mai durabila decat cea pe curea. La un moment dat apare uzura si la kitul de distributie si va trebui sa il inlocuim cat mai rapid la un service specializat in partea de service mecanica auto si intretinere auto. Doar specialistii cu experienta de la service se vor ocupa de o inlocuire kit distributie. Costa destul de mult, e adevarat, dar preturile practicate pentru manopera nu sunt foarte mari peste tot, asa ca e o investitie care merita. Se mai inlocuiesc si curele de transmisie si accesorii daca tot schimbi kitul de distributie.

Schimbarea distributiei trebuie facuta mereu preventiv, pentru ca nu stii cand avanseaza uzura si toate componentele kitului de distributie sunt compromise. Se deterioreaza rapid si motorul si il vei schimba si pe el, ceea ce te va costa si mai mult. La distributia pe curea schimbam kitul la 60.000 kilometri deja parcursi, la distributie pe lant schimbam la 180.000 sau 400.000 de kilometri.

Ajungem sa schimbam elemente din distributie din cauza materialelor din care sunt facute piesele, care imbatranesc, dar si din cauza uzurii intregului ansamblu din kitul de distributie. Cel mai bine este sa verificam inainte in amanunt kitul de distributie, distributia si sa vedem forma si dimensiunile camerelor si pinioanele, cum arata lantul cauciucul, rola de intindere, jocurile dintre supape si culbutor, ce zgomote face mecanismul de distributie. Pe toate le poate evalua un specialist, mecanic autorizat de la service.

In cartea masinii ai detalii despre inlocuirea kitului de distributie, de regula la 4-5 ani daca nu mergi excesiv de mult cu masina. Depinde mult de starea componentelor din kitul de distributie, poate sa fie nevoie de inlocuirea rolei de ghidare sau de o curea de distributie schimbata, dar poate fi vorba si de intreg ansamblul.

Kitul de distributie poate fi inlocuit foarte simplu daca te adresezi Best Tires Shop. Mecanicii autorizati evalueaza rapid masina, distributia, schimba piesele necesare cu unele noi, aduse de la distribuitori autorizati, de la firme cu experienta pe piata. Te poti baza pe interventiile noastre, ai oferte de pret bune, pachete de servicii pentru toate tipurile de buget si inlocuiri de componente si piese din sisteme in conformitate cu toate standardele de calitate existente.

Magazinul de anvelope auto Best Tires si echipa de mecanici de la service au deja experienta vasta in domeniu, asa ca vei avea masina verificata si reparata rapid dupa ce faci o programare si vei sti si care au fost cauzele defectiunilor intalnite sau a uzurii mult prea mari aparuta la anumite piese. Cand pleci de la noi ai kitul de distributie perfect functional, o distributie pe care te bazezi si siguranta sporita in timpul deplasarilor pe distante mari.