Iata care sunt avantajele unei motocoase cu motor pe benzina

Cauti cea mai eficienta varianta pentru a aranja un gard viu, a ingriji peluza sau a tunde iarba si a scapa de buruienile din gradina? Solutia optima este reprezentata de achizitionarea unei motocoase. Puternica si, in acelasi timp, usor de manevrat, te va ajuta sa obtii rapid rezultatele dorite. Se pune, insa, intrebarea ce model sa alegi.

Tipuri de motocoasa disponibile in prezent pe piata

Exista mai multe criterii in functie de care se poate realiza clasificarea, dar cel mai important este reprezentat de tipul de alimentare pe care il preferi: cu acumulatori, cu fir si stecher sau cu motor pe benzina.

Cei care doresc sa utilizeze echipamentele pe campuri sau in curti si gradini cu suprafata mare opteaza pentru modelele cu acumulatori. De ce? Pentru ca au o autonomie de lucru cuprinsa, de regula, intre 20 si 40 de minute, timp suficient pentru a indeplini sarcini multiple si a curata suprafete mari. Trebuie tinut cont si de faptul ca pretul este mai ridicat decat la alte variante si ca incarcarea dureaza mai multe ore.

Pe de alta parte, un aparat care este dotat cu fir si stecher poate fi folosit atat timp cat este conectat la o priza. Ofera avantajul unui pret mai mic si este cat se poate de potrivit pentru curti sau gradini mai mici, unde nu este nevoie de un cablu de alimentare lung.

Avantajele oferite de produsele cu motor pe benzina

Cea de-a treia varianta, preferata de majoritatea utilizatorilor, este reprezentata de motocoasele cu motor benzina gasite in magazinele de specialitate precum generalmotor.ro. Aceste produse se bucura de succes datorita numeroaselor beneficii pe care le asigura.

mobilitatea. Faptul ca nu necesita nici o sursa de alimentare electrica, nici atasarea unei baterii face ca ele sa poata fi utilizate in orice loc, indiferent de accesibilitatea unei prize sau de capacitatea unui acumulator.

durata de functionare. E suficienta o simpla alimentare periodica cu combustibil, pentru a continua activitatea. In plus, nu e nevoie nici de o incarcare a acumulatorului, care ar dura multe ore, nici de gasirea unei prize sau de folosirea unui prelungitor. Prin urmare, poti sa tai vegetatie atat timp cat ai nevoie, fara intreruperi inutile.

putere si performanta. Echiparea cu un motor pe benzina asigura o putere superioara celorlalte variante disponibile. Devine, deci, posibil sa tai mai usor si mai repede arbori mari, crengi groase ori vegetatie densa;

flexibilitate in utilizare. Produsele pot fi folosite pentru taierea ierbii, a tufelor, a arbustilor, a gardului viu sau a copacilor mici. Vor face fata fara nici un fel de probleme si cu un risc scazut de defectiuni;

intretinere simpla. Acest tip de motocoase se dovedeste usor de intretinut si se remarca printr-o durata indelungata de utilizare. In plus, cumparatorii apreciaza faptul ca pe piata este disponibila, in orice moment, o gama larga de piese de schimb.

Printre putinele dezavantaje pot fi amintite zgomotul produs, precum si faptul ca imediat dupa umplerea rezervorului, greutatea este mai mare.

Tragand insa linie, folosirea unei motocoase cu motor benzina ofera suficiente beneficii pentru ca majoritatea utilizatorilor sa o considere solutia optima pentru curte sau gradina!