A decora brazi de Crăciun mai devreme – 3 beneficii psihologice

brazi de craciun in familie

Brazi de crăciun, Globuri și beteală în noiembrie? Să vedem ce au de spus experții … Într-un an care s-a simțit puțin sclipitor, ca să spunem cel puțin, atracția sclipitoare a Crăciunului menține spiritul multor oameni ridicat în acest moment. Cu tradiții precum prepararea budincii de Crăciun, împachetarea cadourilor și decorarea pomului de Crăciun chiar după colț, sezonul festiv promite să încurajeze sentimentele de voiebună, dragoste și bunăvoință.

Având în vedere acest lucru, vă gândiți să vă pregătiți decorațiunile de Crăciun la începutul acestui an? Se pare că mulți dintre noi suntem mai dornici ca niciodată să începem festivitățile. Sigur, este probabil pentru că ne concentrăm mai mult decât oricând asupra caselor noastre, fără a ne distrage atenția vieții normale. Dar avem impresia că ar putea exista câteva motive psihologice mai adânc înrădăcinate care explică de ce este posibil să simțiți dorința de a deveni festiv cât mai curând posibil …

Când se fac în mod tradițional decorațiunile de Crăciun?

În primul rând, ce se consideră „devreme” atunci când vine vorba de decorare? În epoca victoriană, decorațiunile erau puse în ajunul Crăciunului și lăsate până în noaptea de douăsprezece, dar în zilele noastre, mulți oameni își puneau toate decorațiunile pe brazi de Crăciun, mult mai devreme. Cât de devreme, întrebi? Oricând de la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit statisticilor de vânzări ale vânzătorului de pomi, Stagsden Christmas Copres.

Invitarea unei bucurii festive în casa ta devreme, prin a pune decorațiuni în brazi de Crăciun, ar putea crea o senzație de bunăvoință mai durabilă și îți poate ridica subtil starea de spirit, adăugând strălucire într-un mediu altfel normal, consideră Heather. „Indiferent de decorațiunile de Crăciun care vă plac – indiferent dacă sunt lumini de basm, decorațiuni de masă, copaci sau lumânări – pot forma un tampon împotriva unei lumi destul de dure în acest moment”, continuă ea. „A face lucrurile preferate de Crăciun mai devreme îți va aminti de bucuriile și plăcerile simple de a fi om.”

Marsha Chinichian, psihoterapeutul clinic rezident la Mindshine, este de acord. „Multe studii au descoperit că anticiparea a ceva poate fi o parte puternică, pozitivă și importantă a unei vieți mai fericite”, explică ea. Deci, decorarea mai devreme ar putea fi o modalitate foarte simplă de a construi o anticipare sănătoasă a sezonului de sărbători.

Decorarea de brazi de Crăciun aprinde copilul în fiecare dintre noi, provocând emoții pozitive.

Decorarea devreme nu este deloc o idee proastă”, spune ea. „Studiile arată că decorarea pentru sărbători îmbunătățește starea de spirit și aprinde amintirile pozitive.” Ca să nu mai vorbim de faptul că actul real de a pune decorațiunile de Crăciun oferă un impuls a hormonului fericirii, dopamina. „Decorarea sărbătorilor aprinde copilul din fiecare dintre noi, provocând emoții pozitive”, explică ea.

În plus, pentru mulți dintre noi, decorarea Crăciunului este un ritual anual care aduce confort și consolare din simplul fapt de a o face. Cercetările de la Harvard Business School susțin acest lucru, arătând că repetarea rutinelor familiare este esențială pentru bunăstarea mentală.

Deci, decorarea Crăciunului are un impact mental pozitiv?

Pe scurt, da. „Prezența simplă a decorațiunilor de Crăciun este o afirmare a bucuriei și a sărbătorii”, explică Heather. Fie că sărbătoriți brazi de Crăciun din motive religioase, culturale sau sociale, decorațiunile adaugă mai multă frumusețe celei mai întunecate perioade a anului, continuă ea. Luminile de Crăciun pot fi, de asemenea, benefice pur și simplu, ajutând la luminarea spațiului interior. „Orice lumină suplimentară pe care o putem adăuga în casele noastre în lunile întunecate de iarnă este un avantaj real”, adaugă Heather.

Mai presus de toate, dacă îți vine să decorezi devreme, atunci nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui. Toți cei trei experți în psihologie încurajează să faceți orice vă aduce bucuria personală chiar acum.

Dar pentru a putea decora devreme un brad de Crăciun, este bine sa nu alegi orice brad, ci mai degraba un brad artificial de lux de aici.