Cum se alege un covor de baie?

Un covor de baie nu se alege in acelasi mod ca un covor de dormitor sau de camera de zi. In functie de utilizarea sa principala, trebuie sa aiba calitati de absorbtie, confort si intretinere, dar si estetice, pentru a se potrivi cu decorul camerei. Multi oameni sunt reticenti la iesirea din dus. Aflati cum sa va faceti baia mai placuta, mai confortabila si mai sigura daca va luati covorase de baie.

Covorase pentru siguranta si confort

Covorasele pentru baie si dus au devenit parte integranta a vietii noastre de zi cu zi, oferind o platforma stabila pentru picioarele noastre. Primul covoras trebuie asezat imediat in afara cazii de baie. Pentru a asigura o siguranta maxima si pentru a evita orice risc de cadere, acesta trebuie sa aiba un strat antiderapant pe partea inferioara si sa fie foarte absorbant pentru a absorbi in mod eficient apa care se scurge de pe picioare. Unele covorase au ventuze pentru o mai buna aderenta pe podea. Exista, de asemenea, covorase antiderapante care pot fi plasate in interiorul cazii de baie sau al tavii de dus, in principal pentru a proteja impotriva alunecarii. Un al doilea covoras, optional, poate fi plasat ulterior. Rolul sau este de a ajuta la uscarea picioarelor si de a incalzi corpul. Puteti alege un covoras foarte moale pentru a va oferi o senzatie de moliciune, confort si bunastare. Dar pentru toate aceste covorase, asigurati-va ca alegeti un model lavabil si usor de curatat, pentru a evita ca acesta sa devina un cuib de bacterii. In plus, puteti cumpara accesorii baie care sa se potriveasca si cu covorasele.

Covorase de baie pentru un plus cu stil

La fel ca perdelele de dus si cosurile de rufe, covorasele de baie sunt in curs de schimbare. Si pentru un motiv intemeiat, multe modele trec acum de la traditionalul covoras patrat din fleece. Covoarele pot fi realizate din materiale originale, cum ar fi PVC. Acestea pot fi realizate pentru a se potrivi cu stilul baii (retro, design, glamour) sau pentru a oferi un contrast inteligent. De la culori luminoase la culori inchise, uni sau multicolore, de la modele grafice la imprimeuri (florale, cu dungi, tribale, etnice), inveseleste-ti si infrumuseteaza-ti baia cu un covor.

Criterii esentiale pentru alegerea unui covor de baie

  • Adeziune

Acesta este cu siguranta cel mai important criteriu de selectie dintre toate. Ar trebui sa va puneti covorasul de baie imediat dupa ce ati iesit din dus sau din cada. Nimic nu va impiedica sa plasati un al doilea covoras sub chiuveta sau la piciorul toaletei pentru un confort sporit. Cu toate acestea, pentru a va asigura ca covorasul de baie ofera o buna stabilitate, veti avea nevoie de un model complet antiderapant pentru a evita riscul de caderi si raniri, indiferent de varsta. Unele au chiar si ventuze pentru o mai buna aderenta pe podea.

  • Capacitate de absorbtie

Absorbtia covorasului de baie va juca, de asemenea, un rol in aderenta. In mod firesc, atunci cand iesiti din dus/baie, riscati sa udati podeaua si sa cresteti astfel riscul de alunecare necontrolata. Un covoras de baie care absoarbe bine va promova astfel siguranta voastra. Acesta este, de asemenea, rolul principal al unui covoras de baie: sa absoarba apa in mod eficient.