Cresterea tarifului la combustibil, influenteaza serviciul de inchirieri auto

Serviciul de închirieri auto a întâmpinat foarte multe probleme în ultima perioada. Chiar dacă pare sau nu, foarte mulți factori care au puterea de a influenta aceasta piata si-au modificat din structura. Indiferent ca vorbim de tarife sau de modalitatea de lucru, ei au schimbat foarte mult din obiectivele acestui sector de activitate. Creșterea prețului la carburant a fost unul dintre factorii, care au influențat acest domeniu. La prima vedere, acest element pare ca este total separat de ceea ce înseamnă domeniu de rent a car. Din păcate, aflam ca pana și într-un mod involuntar, acest factor va putea influenta piata de închirieri. În rândurile următoare, vom afla mai multe despre acest subiect…

În urma cu un an, au apărut o serie de scumpiri în domeniul de închirieri mașini. De aceasta data, ne referim la costurile de rent a car. În mod clar, aceste majorări de tarife, nu au pornit dintr-o singura direcție. Din păcate, au început de la un singur cost și s-au extins si pentru celelalte cheltuieli. Astfel, efectul de domino s-a simtit si in acest domeniu de activitate. Chiar daca piata de rent a car are o influenta destul de mare in industria auto, nu a putut tine in frau aceste cresteri de preturi. Cazul combustibilului a fost ultima din seria de cresteri de tarife, ce pot afecta serviciul de inchirieri auto. In randurile ce urmeaza, vom afla cum este influentata piata de rent a car de ridicarea pretului la carburant. Vom afla care este urmatoarea directie, incepand din acest moment. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului…

Ce se va intampla cu serviciul de inchirieri auto, prin cresterea tarifului a carburant?

La prima vedere, se parea ca acest fenomen nu avea cum sa influenteze piata de rent. Din pacate, in momentul in care discutam despre cresterea de tarife pentru bunurile generale, va fi afectat orice actor economic. Indiferent daca discutam despre cresterea pretului la combustibil sau ridicarea tarifelor pentru utilitati, va fi afectat fiecare in parte. Daca nu vei fi afectat personal, va fi afectata afacerea ta. Acelasi principiu se aplica si in cazul firmelor de inchirieri auto.

Este de ajuns sa fie afectat consumatorul de rent a car de aceasta crestere, pentru ca va fi afectata toata piata

Clientul de inchirieri masini este de doua tipuri. In articolul Cum a fost influentat serviciul de rent a car de cresterea pretului la carburant, aflam care sunt aceste doua categorii de consumatori. Avem in prima situatie, clientii care isi calculeaza bugetul de inchiriere. Acestia inchiriaza autovehicule ce au un pret de inchiriere de cel mult 50, 60 de euro pe zi. Deasemeni, mai avem cealalta tipologie de clienti. Aceasta este alcatuita din persoane, care inchiriaza autoturisme de peste 60 de euro pe zi.

Astfel, conform intrebarilor adresate catre clientii de inchirieri auto, s-au obtinut raspunsuri diferite. Cei mai multi dintre…

Care au fost reactiile clientilor de rent a car, la cresterea pretului de combustibil?

Consumatorii de rent a car, care isi calculeaza bugetul sunt in mod automat mult mai stramptorati in aceasta perioada. Mai mult de atat, firmele de rent a car au crescut si preturile de inchirieri in ultimul an. Desi, aceasta ridicare de tarife a fost mai degraba una fortata. In urma cu an, au crescut foarte mult din costurile de inchirieri auto. Astfel, trebuie sa intelegem ca aceasta categorie de oameni, nu sunt nici cei mai instariti. Ei au nevoie de inchirierea unui autovehicul si nu emit pretentii referitoare la tipul de autoturism.

O foarte mare parte dintre clientii ce se afla in aceasta categorie de consum, au spus ca vor renunta la serviciile de inchirieri auto. Conform afirmatiilor lor, acestia au mentionat ca nu isi mai permit sa inchirieze in acest moment o masina. Ca și firma de închirieri auto din orașul București, regretam enorm ca pierdem o buna parte din aceasta tipologie de clienți. Asadar, ne simtim indatorati sa reglam aceasta situatie. In randurile de mai jos, veti vedea care este solutia pentru a rezolva aceasta problema. Dar, deocamdata sa prezentam si situatia celeilalte clase de consumatori.

O alta categorie de clienti este cea care inchiriaza autovehicule cu un buget de peste 60 de euro pe zi. In aceasta tipologie, consumatorii de rent a car isi doresc autovehicule, care sa ii reprezinte. Chiar daca nu ne vine sa credem, si aceasta grupare de cumparatori a fost afectata de cresterea tarifului la carburant.

De data aceasta, procentul celor afectați de creșterea tarifului la combustibil nu este la fel de mare ca în prima grupare de clienți. Ei au declarat ca nu pot renunța la serviciul de închirieri auto. Cei mai mulți dintre ei, au afirmat ca depind în totalitate de acest serviciu. Cu toate acestea, din cauza creșterii tarifelor, au spus ca se vor orienta către mașini cu un buget mai scăzut.

Ce strategie va trebui sa adopte domeniul de închirieri auto, pentru a nu-si pierde clienții, în urma creșterii tarifului pe carburant?

Chiar dacă este o afirmație prea recenta pentru acest domeniu de activitate, soluția este una singura: masinile electrice. Înlocuirea flotelor de mașini obișnuite cu autoturisme electrice este una dintre soluțiile pentru problemele din prezent. Costurile vor fi mult mai scăzute, în ceea ce privește alimentarea autovehiculului închiriat. Mai mult de atât, combustibilul nu mai exista. Acest fenomen va duce la mai putina poluare din partea autoturismelor inchiriate.

Electrificarea flotelor de rent a car, este o directie la care se gandesc multe agentii de profil din afara tarii noastre. La nivel global, directia actuala in serviciul de inchirieri masini este inlocuirea autoturimelor obisnuite cu masini electrice. Hertz, precum si alti giganti din sectorul de rent a car au achizitionat in utlimul an sute de mii de vehicule electrice.

Consumatorii de rent a car cu un buget mai redus, vor avea posibilitatea de a inchiria in continuare prin alegerea masinilor electrice

Aceasta grupare de clienti sunt in continuare consumatori, ce fac parte din serviciul de inchirieri masini. Chiar daca o buna parte dintre ei nu isi mai permit sa inchirieze un autovehicul, vor face parte din clientela de rent. Astfel, trebuie sa ii intelegem si sa le gasim o modalitate de a inchiria in continuare. Din pacate sau din fericire, alegerea unui autovehicul electric in procesul de inchiriere, va fi solutia pentru ei.

Am realizat un alt articol, in care explicam foarte clar de ce masinile electrice sunt viitorul pentru a regla bugetul acestei categorii de consumatori. Pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect, puteti intra aici. Probabil ca masinile electrice vor reprezenta solutia catre mai multe piete economice. Vom vedea ce se va intampla pe viitor,…

Acesta a fost articolul nostru.

Ati vazut de aceasta data ce inseama cresterea tarifului la combustibil pentru piata de inchirieri masini.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final!