Ce sa vezi in Bucuresti? Stiai ca ca este un oras plin de istorie

Daca te-ai gandit ca in aceasta vacanta sa faci o calatorie in Bucuresti, noi iti recomandam obiectivele turistice pe care sa nu le ratezi.

Ateneul Roman

Athena Romana este opera din Bucuresti. A fost construita in 1888, iar banii pentru constructia sa au fost obtinuti printr-o colectie publica al carei motto a fost „Doneaza un ban pentru Ateneu”, si l-au primit.

Pentru locuitorii Bucurestiului, aceasta cladire este simbolul maretiei si splendoarii pe care orasul a avut-o candva si care a facut-o demna de porecla de „Micul Paris”. Pentru a vizita Ateneul, tot ce trebuie sa faci este sa gasesti cazare in regim hotelier mrg.apartments si sa ramai aici cateva zile pentru a nu rata nici celelalte obiective din zona.

Universitatea Bucuresti

La exterior este frumos, dar lucrul interesant este sa-i vizitezi interiorul, cu scarile in spirala sau auditoriul complet decorat cu fresce. Este pretios. Mergem pe toata strada Victoriei pentru a face  ovizita Parlamentului.

Parlamentul, Camera Poporului

Parlamentul de la Bucuresti este opera faraonica pe care Ceausescu a intreprins-o si de a carei premiera nu s-a putut bucura.

Are 330.000 de metri patrati si este a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon.

Parlamentul Casa Populara Bucuresti

Pentru a intra in Palatul Parlamentului Romaniei trebuie sa intrati in birourile centrului de vizitatori si sa faceti turul ghidat corespunzator, dureaza aproximativ doua ore. Pentru fotografii, se plateste un bilet separat.  In birourile de la intrare este interzisa fotografierea.

Parlamentul Casa Populara Bucuresti Interior

Odata ce vizita a inceput, ghidul oficial incepe sa ne spuna toate datele importante ale monumentului.

„Are peste 1000 de camere, 2800 de candelabre, iar pentru a o construi s-au folosit peste 1.000.000 de metri patrati de marmura si 1000 de tone de bazalt, 900.000 de metri patrati de lemn…”.

Ascultand toate aceste numere mari, nu ne putem imagina ca Ceausescu construia acest monstru in timp ce poporul lui era infometat. Ei bine da, asta a facut.

Este frumos in interior, nu vom nega, camere gigantice de marmura, cu coloane si cu scari frumoase, cu perdele atat de mari incat fiecare perdea cantareste 500 kg si trebuie sa o atarne pentru a o curata cu o macara, cu candelabre uriase unde ca sa schimbi becurile, trebuie sa se faca schimbul prin tavan. O treaba complicate, am zice noi. Dar si prin acest lucru, locatia ramane unica.

Muzeul National de Istorie

La Muzeul National de Istorie a Bucurestiului aflam ca poporul roman provine din poporul dac si ca fosta provincie Dacia a fost ceea ce Romania si Moldova sunt astazi.

Parcul Herastrau

Aparte de locurile pline de istorie, cladiri cu o arhitectura unica, Bucurestiul se poate lauda si cu unele parcuri superbe, precum Herastrau si alte astfel de oaze verzi in care sa te relaxezi si sa te umpli de energie pozitiva.

Bucuresti nu doarme! Asta pot spune locuitorii acestui oras. Atat de iubit de tineri, Bucuresti este un oras activ si pe timp de noapte. Cluburile din Bucuresti pot concura cu multe cluburi din strainatate, dat fiind faptul ca aici, distractia tine pana dimineata, voia buna si bauturile fine sunt la ele acasa!