Ce faci cand ti se strica masina in timpul unei calatorii ?

Conducerea unei masini implica anumite circumstante care pot fi inevitabile, cum ar fi sa fii blocat undeva sau pe drum pentru ca nu mai porneste sau se strica. Pentru acest scenariu exista o solutie ideala la indemana, tractarea. Stiti cum functioneaza si pentru ce cazuri sunt recomandate? Aici vorbim despre ele.

Macarale de remorcare sunt acele unitati care pot transporta vehicule cu ajutorul unui sistem de transport.

Masina este prinsa din carligul macaralei pe una dintre puntile sale, lasand astfel cele doua roti superioare sprijinite, in timp ce rotile din spate sunt libere sa faciliteze miscarea masinii de inertia insasi atunci cand este transportata de macara. Macaralele de remorcare sunt recomandate pentru urmatoarele cazuri:

  • Cand masina a incetat sa functioneze din cauza problemelor cu bateria sau a lipsei de benzina, dar este posibil ca rotile sale sa se intoarca fara probleme.
  • Atunci cand vehiculul prezinta probleme mecanice care impiedica pornirea acestuia, dar nu si miscarea sa prin tragere.

Daca aveti nevoie de o macara de remorcare pe care o puteti solicita aici, si va vom ajuta cu placere cat mai curand posibil.

Asistenta pentru vehicule: In ce cazuri ar trebui sa cer ajutor de la asistenta rutiera?

Cand ar trebui sa solicit unui camion de remorcare pentru a-mi transporta vehiculul?

Asistenta vehiculului, este asigurata unui asigurat atunci cand vehiculul este deteriorat, impiedicandu-l sa se poata deplasa din locul in care se afla si necesita un transfer intr-un alt loc pentru a-l repara.

Exista si alte defectiuni minore care pot fi remediate la fata locului, acestea sunt de obicei defectiuni ale sistemului de iluminat, o baterie descarcata sau o anvelopa perforata, dar in aceste situatii nu este necesar sa se apeleze la tractare auto.

Prin urmare, in acest post, mentionam cateva cazuri particulare cand puteti solicita ca o tractare sa va ajute cu remorcarea si transportul vehiculului dvs.

Cazuri de asistenta a vehiculului cu tractare

Cazul 1: Defectiuni sau defectiuni grave

Exista momente in care vehiculul are o defectiune mecanica grava in sistemele sale si nu poate fi rezolvata la fata locului.

In acest caz, vehiculul trebuie transferat la atelier cu ajutorul unei tractari sau remorcari.

Cazul 2: Accident rutier

In cazul unui accident cu vehiculul dvs., puteti solicita serviciul de remorcare, pentru a tracta vehiculul si sa fie transportat la destinatia aleasa de dvs.

Inainte de a solicita acest tip de asistenta pentru vehicule, este important sa tineti cont de acoperirea politicii vehiculului dvs., asigurati-va ca permite transferuri urbane si interurbane. Pentru a face acest lucru, va recomandam sa va consultati cu compania de asigurari.

Cazul 3: Al doilea transport al vehiculului

Majoritatea asiguratorilor ofera serviciul de tractare prin evenimente. Daca, din motive de timp sau in afara controlului dumneavoastra, trebuie sa parasiti vehiculul intr-un alt loc decat destinatia finala, va fi necesar sa solicitati un al doilea serviciu de remorcare a doua zi.

In cele din urma, este important sa mentionam ca a avea un serviciu de tractare disponibil 24 de ore pe zi este un mare ajutor, deoarece in orice moment masina ta ar putea suferi un eveniment neprevazut care te impiedica sa continui drumul.