Când ar trebui să vă tractați mașina în loc să o conduceți?

Dacă întâmpinați probleme cu mașina, ar trebui să o verificați de către un profesionist cât mai curând posibil – dar de unde știți dacă mașina dvs. este sigură de condus? Deși există unele situații în care puteți conduce vehiculul la magazin, există câteva cazuri în care acest lucru ar putea provoca daune mai mari. Iată cum să știți când trebuie să apelați la o platformă de servicii de tractare.

Este sigur?

În primul rând, cum decideți când este sigur să conduceți? Dacă problema se referă în principal la o componentă neesențială a vehiculului – cum ar fi aerul condiționat sau geamurile – atunci vehiculul dvs. poate fi cel mai probabil condus la magazin. Același lucru este valabil dacă tot ce aveți nevoie este o întreținere regulată sau un control. De asemenea, puteți conduce, în general, mașina la magazin dacă nu observați mirosuri, sunete sau obiective ciudate și dacă se descurcă suficient de bine încât să vă simțiți în siguranță când o conduceți.

Semne de avertizare

Cu toate acestea, există câteva semne de avertizare care înseamnă că ar trebui să evitați conducerea mașinii – acest lucru poate fi nesigur și ar putea duce la deteriorarea vehiculului. Una dintre cele mai mari indicații de care trebuie să apelați un camion de remorcare este dacă există fum provenind de la țeava de eșapament sau sub capotă. Ar trebui să acordați o atenție deosebită acestui lucru dacă este însoțit de un miros arzător.

Mirosuri ciudate

Un alt miros la care ar trebui să fii atent este mirosul de combustibil, care este un motiv de îngrijorare dacă vehiculul tău rulează sau nu. De asemenea, ar trebui să fiți atenți la pierderea bruscă a oricărui fluid, cum ar fi uleiul, lichidul de răcire sau lichidul de frână, care poate indica o scurgere gravă.

Sunete amuzante

Căutați sunete neobișnuite. În cazul în care frânele produc un zgomot puternic de măcinare, opriți conducerea vehiculului și sunați la servicii de tractare ploiesti. De asemenea, trebuie să apelați o companie de remorcare dacă motorul dvs. începe să emită zgomote, bâlbâituri sau țipete, care pot fi un indicator al unor probleme grave.

Lumini de avertizare

Fii atent la ceea ce îți spun instrumentele vehiculului tău. Dacă indicatorul de temperatură al mașinii dvs. este prea mare, este un semn că s-ar putea să vă supraîncălziți. De asemenea, trebuie să apelați o companie de remorcare dacă lumina dvs. de nivel de ulei este aprinsă sau dacă lumina de verificare a motorului clipește.

Dificultate la conducere

În cele din urmă, dacă nu vă simțiți în siguranță în timp ce conduceți, nu. În cazul în care vehiculul dvs. nu se manevrează corect, se oprește la opriri și nu accelerează sau frânează corect, ar trebui să luați în considerare apelarea unui camion de remorcare, mai degrabă decât să conduceți singur la magazin.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.